En uke med Chrome

For cirka en uke siden byttet jeg nettleser fra Firefox til Google Chrome. Ikke fordi jeg var misfornøyd med Firefox på noen som helst måte, men det er noe ved Chrome som appelerer til meg (kan det være at jeg for lengst har solgt sjelen min, og all informasjon som følger med, til Google for lenge siden?).

Så jeg la inn Chrome igjen. Jeg har med andre ord forsøkt tidligere, men den gang var det ikke mye å skryte av. Nå er alt så mye bedre!

Det første som imponerte meg var det minimalistiske designet. Mer plass til innhold. Videre var det en lek å få inn informasjon fra Firefox. Et par tastetrykk og Chrome hadde full kontroll over bokmerker, historie, søkemotorer og annet snacks som er uunnværlig for meg.

Hva gjelder bokmerker har jeg vært en ekstremt fornøyd bruker av Xmarks, men denne har en noe usikker fremtid i møte. Jeg foretrekker uansett å holde meg til en nettleser av gangen, og da tilbyr ihvertfall både Firefox og Chrome synkronisering mellom flere maskiner. For passord benytter jeg LastPass, så det slipper jeg å tenke på hvordan nettleseren håndterer.

Etter å brukt Chrome noen få minutter la jeg merke til noe uvanlig. Reklame. Så det er altså slik mange opplever internett, tenkte jeg. Stakkars folk. Ingen krise, det var bare å legge inn adblock først som sist, så var det i orden. Jeg registrerer at den er noe hissigere enn på Firefox, men da slipper jeg søppelet i siden på VG også da, reklame eller ei. (VG er forøvrig et nettsted jeg sjelden oppsøker frivillig, da jeg liker å lese nyheter i en nyhetsavis, og ikke siste sprell fra OsloGirls og annet tull.)

Etter å brukt Chrome en uke er altså konklusjonen klar. Jeg beholder den, men avinstallerer ikke Firefox enda. Faktisk er jeg fortsatt avhengig av Firefox også. På jobb blir det mye XML og der er Chrome for dårlig. Faktisk viser den ikke XML i det hele tatt. Jeg har forsøkt et par extensions, men endte fort tilbake i Firefox. Chrome har også en del andre irritasjonsmomenter, som for eksempel at det ikke finnet et valg for å sette et bilde som skrivebordsbakgrunn. Ikke noe jeg gjør veldig ofte, men et valg som på en måte alltid har vært der i alle tidligere nettlesere. Jeg forstår ikke hvorfor Google ikke har inkludert noe så basic.

Et veldig vanlig argument for å bytte vekk fra Firefox er hastighet. Firefox er ikke alltid den raskeste nettleseren, men som oftest kommer dette av mange addons som brukeren har installert. Ved tester hvor Firefox kommer veldig godt ut er det gjerne en ren installasjon uten noen addons som blir testet. Kanskje vil det samme skje med Chrome, men i skrivende stund er jeg ikke veldig imponert over de extensions jeg har testet i Chrome. Så jeg kommer heller ikke til å installere så mange av de.

Jeg savner ikke å restarte nettleseren fordi jeg har installert en extension! Her er Chrome inne på noe.

I skrivende stund har jeg 5 extensions installert: – AdBlock – Browser Button for AdBlock (jupp, en knapp for ablock ettersom det ikke fulgte med AdBlock…) – Google Chrome to Phone (var mer imponerende på Firefox faktisk) – LastPass (jeg elsker LastPass) – RSS Subscription Extension (hvorfor dette ikke er en del av Chrome ut av pakken fatter jeg ikke)

Det blir sikkert flere etterhvert, men jeg prøver altså å holde det på et minimum. Alt i alt er jeg kjempefornøyd med Chrome, men savner altså noen småting fra Firefox (som ofte kommer via en addon. Det er sikkert en grunn til at jeg har 15 addons installert i Firefox, og da har jeg fjernet mange).

2 tanker om “En uke med Chrome

Legg inn en kommentar