Hvorfor jeg misliker blogspot

Jeg skrev en liten kommentar på en blogspot blogg for å svare på spørsmålet om hvorfor jeg misliker blogspot. Det ble litt langt, så jeg poster det likesågodt her også:

Heisann. Prøver igjen jeg. La inn en kommentar tidligere idag, men på grunn av problemer med innlogging mot Google Apps ved bruk av OpenId mistet jeg hele den lange kommentaren… Fatter ikke hvorfor Google Apps skal brukes ved OpenId når jeg ga url til egen OpenId server, men ok…

Dette er en av grunnene til at jeg misliker å kommentere på blogspot. Det er tungvint. Mens det ved de fleste blogger holder med navn, epost og nettsted, krever blgospot typisk en registrert profil et sted. Jeg har profiler de fleste steder man kan velge blant, men da får jeg jo en link til denne profilen ved kommentaren. Det er jo ugunstig, når det kunne vært en link til en av mine blogger, eller kanskje en spesifikk post eller url. For å bedre dette noe skal det være mulig å tillate bruk av navn og nettsted, men dette er det ikke alle som har.

En annen ting som gjør det tungvint er valgmulighetene som presenteres hos blogspot. På denne bloggen er det i skrivende stund 6 profiler jeg kan velge blant. Ingen av de fører til url til min fotoblogg (profilene er registrert mot min «vanlige» blogg – xmasb.com) så vidt jeg vet. I tillegg må jeg logge inn for den profilen jeg har valgt. Skjer det da en feil mister jeg hele kommentaren og må begynne på nytt. Som tidligere idag, da blogspot sendte meg til Google Apps istedet for MyOpenId, fordi xmasb.com også er registrert på Google Apps.

Jeg ser at omtrent samtlige kommentarer på de fleste blogspot poster har lenker som fører til blogger profiler. Dette burde jo heller vært lenker til hver enkelt blogg, så man slipper å måtte lete seg gjennom en blogger profil for å finne bloggen til den som kommenterer.

Denne bloggen er en av de snillere jeg har vært borti fra blogspot, jeg savner bare mulighet for navn/nettadresse ved kommentering. Mange andre blogger har popups (som har vært fyfy siden 1990 på nett) og kommentarfelter som åpner seg istedet for posten (og fjerner dermed mulighet til å lese posten på nytt mens man skriver for f.eks å verifisere at det man skriver stemmer med psoten).

Dette ble en veldig lang kommentar, men da har jeg ihvertfall fått det ut av systemet. Legger til at dette selvsagt bare er min personlige mening. Jeg følger ingen blogger fra blogspot som ikke er ekstremt gode eller tilhører et prosjekt jeg følger med på (som X/52), dersom de er tungvinte å kommentere på.

Nå skal jeg se hvilken profil jeg skal velge denne gangen da… Må bare kopiere kommentaren over i notepad først just in case.

8 tanker om “Hvorfor jeg misliker blogspot

 1. Cavey

  Vet ikke om det er blogspot, men ingenting er mer plagsomt enn å skrive en lang kommentar, bare for å oppdage at man må være registrert et eller annet sted for å fullføre… Og jeg er ikke registrert på så mange slike steder, og gjerne ikke med et brukernavn jeg ønsker å gjøre meg kjent på på den aktuelle bloggen :/

  Svar
  1. Yngve Thoresen Innleggsforfatter

   Det er ihvertfall typisk for blogspot. De er ikke alene om å gjøre det slik, men det er der jeg møter det oftest. Og hovedgrunnen til at jeg misliker blogspot generelt. Det er liksom litt ekstra tiltak å kommentere der.

   Svar
 2. Geir

  Nå er vel vi begge litt inhabile WordPress-fanboys, men for meg er det du skriver helt innlysende. I tillegg kan vel nevnes et nokså ufleksibelt design og til dels skremmende dårlig bildehåndtereing. For meg er Blogspot enda et eksempel på at «åpne» Google ikke er så åpent som man skal ha det til.

  Svar
  1. Yngve Thoresen Innleggsforfatter

   Dette har du selvsagt helt rett i. Jeg er så inhabil som de kommer. Men i dette tilfellet har jeg rett, har jeg ikke?

   Jeg er Google fan på veldig mange områder, men blogspot har jeg aldri klart å like. Faktisk blir vårt forhold bare verre og verre.

   Andre Google produkter jeg bruker daglig kan følgende nevnes:

   • Android på mobil. Jeg elsker telefonen min! Dvs, jeg elsker Android. Skallet den er i kommer jeg nok til å bytte ut i løpet av sommeren (selv om jeg er kjempefornøyd med hele pakken idag).
   • GMail. Finnes det noe bedre? Jeg hadde med glede byttet ut Exhange på jobben mot en GMail konto. Har aldri hatt et så godt system i epostene mine som jeg har nå.
   • Google Adsense. Reklame på denne bloggen. Gir meg ekstremt lite, men så vises den også kun til de som kommer fra en søkemotor jeg har definert, og kun en gang.
   • Google Reader. Ved siden av GMail det jeg bruker mest fra Google. Har Widget for denne på mobilen for å følge med, og lar meg følge med på alt av blogger, kommentarer (der bloggene støtter det) og diverse nettsider.
   • Google Analytics. Statistikk for nettsidene mine. Bruker ikke så mye som før, men greit å sjekke en gang iblant.
   • Google Docs. Kjekk å ha, men bruker den ikke så mye.
   • Picasa. Egentlig bruker jeg Lightroom, men Picasa sin ansiktsgjenkjenning er utrolig praktisk iblant.
   • Google Translate. Brukes blant annet for innstikket som oversetter kommentarer på fotobloggen.
   • Google Maps og Google Earth. Kjekt å ha tilgjengelig.
   • ++en god del Google utviklede apps på mobilen.

   Så jeg er vel ingen motstander av Google i praksis. Bare blogspot.

   Svar
  1. Yngve Thoresen Innleggsforfatter

   Ja, det stemmer, Simen. Og det er fullt mulig å sette opp Blogspot sånn nogenlunde, men det blir sjelden gjort. Leseren må uansett velge mellom altfor mange alternativ når han/hun skal kommentere.

   Alle som driver en blogg burde uansett «besøke» sin egen side en gang iblant, for å oppleve den fra leserens side. Tror mange ville blitt overrasket.

   Svar
   1. Simen S.

    Jeg pleier å teste ut bloggen på kollegaer på jobb, samt at min kone er flink til å komme med konstruktive tilbakemeldinger på ting som bør bli bedre.

    Akkurat nå sliter jeg med å få laget en «neste post» og «Forrige post» nederst i innleggene, samt en bildeoversikt over siste innlegg i høyremenyen.

    Svar
    1. Yngve Thoresen Innleggsforfatter

     Det er smart. Kona finnes ikke interresert i noen av bloggene mine, så der er det ikke å hente. Det hender hun glimter til, men vi er veldig forskjellige på interesser og sånn er det bare.

     Å finne det perfekte har jeg forsøkt i flere år. Jeg har enda ikke funnet et som er perfekt, så det blir å gjøre små (og store) endringer her og der. Jeg har etterhvert blitt veldig glad i såkalte Child themes i WordPress, som gjør det ekstremt lett å gjøre endringer i et tema uten å gå glipp av oppdateringer i fremtiden. Har hatt det på begge bloggene mine ganske lenge nå, men det er alltid noe mer man har lyst å endre på.

     Temaet du har funnet er vel det jeg liker best om dagen, men det blir for galt å ta det også. Jeg tok jo ditt forrige… 🙂

     Svar

Legg inn en kommentar