Bloggen fyller 5 år!

At denne bloggen skulle bli hele 5 år hadde jeg liten tro på den gang jeg opprettet den. 5 år er altså gått siden første post, klaging på naboen og enkle gleder som vafler på fredag. Bloggen har vært gjennom en mange forandringer på både design og innhold.

Design blir man vel aldri helt fornøyd med, sev om jeg var nær ved forrige tema. Dessverre skulle det temaet få store problemer når forfatteren oppgraderte, jeg har ihvertfall ikke fått det til å virke som det skal ved senere versjoner. Mitt child-theme, et tema bygget videre på et annet, sluttet også å virke. Innhold er en helt annen sak.De vanligste anbefalinger for å holde på lesere, samt få nye, er å publisere jevnt og holde en rød tråd. Jeg har ikke vært flink til noen av delene, men velger å skylde på en fordobling av familien. Fra to til fire. Slikt sluker tid, som mange sikkert vet. Noen pappablogg ble det aldri, og godt er det.

At frekvensen har gått ned kan også skyldes andre grunner, som flere sosiale medier. Facebook har jeg aldri brukt noe særlig, men Twitter tok over jobben for for de fleste små poster. En egen fotoblogg har ført til at bilder ikke lenger blir publisert her, samtidig som foto har tatt mer av fritiden. Det er posititvt. Jobb spiser også stadig mer av fritiden min. Det er ikke alltid like positivt, men det er mitt eget valg.

Når jeg startet å blogge var vi ikke mange som drev med det. Mange var før meg, men ekstremt mange kom etter. Sett fra media sitt ståsted handler en blogg om å fortelle hva man har på seg, hva man spiser og hvordan katten har det. I takt med eksplosjonen av antallet blogger har leselisten min gått motsatt vei, jeg leser færre blogger enn noensinne. Bortsett fra før jeg begynte å lese blogger da… (smartass)

Jeg er heller ikke like flink til å kommentere på de bloggene jeg faktisk leser, med den effekten at jeg også får færre kommentarer her. Det er jo egentlig greit nok. Når jeg begynte å blogge var jeg veldig opptatt av statistikk, men dette interesser meg i liten grad i dag.

Så hva er fremtiden til xmasb.com? Aner ikke. Kanskje vil det ta seg opp litt, men det kan også hende jeg flytter den over til yngvethoresen.com. Ulempen da er at fotobloggen er på engelsk, mens jeg egentlig ønsker å ha den skrevne blogg på norsk. Å skrive en kort tekst til et bilde på engelsk går veldig greit. Å skrive lengre poster krever litt mer, og blir da gjerne ikke gjort. 🙂

6 tanker om “Bloggen fyller 5 år!

   1. ~SerendipityCat~

    Blogging forandrer seg med livet, det tar gjerne en annen retning enn man hadde tenkt. 🙂 Men du faller ikke ut av leselista mi i alle fall, uansett hvor ofte eller sjelden du blogger.

    God helg videre!

    Svar
    1. Yngve Thoresen Innleggsforfatter

     Sanne ord. Godt det ikke bare er meg tviholder på de «gamle». Jeg har fortsatt den samme kjernen i leselisten min også. 🙂

     God helg til deg og!

     Svar

Legg inn en kommentar